Tuesday, August 7, 2007

Siteurile de social networking în topul celor mai populare siteuri din lume

În ultimii ani se tot vorbeşte despre revoluţia web2.0 în sfera Internetului. Specialiştii caută explicaţii pentru dezvoltarea rapidă a acestui concept, investitorii caută să prindă o felie cât mai grasă iar utilizatorii se bucură de aceste servicii.

Trebuie remarcat că siteurile de socializare sau de social networking sunt una dintre cele mai populare şi la modă platforme marca web2.0. Într-un clasament realizat de alexa.com despre cele mai populare siteuri din lume reiese că aceste reţele sociale ocupă un segment important.

În topul primelor 20 de siteuri cele mai vizitate din lume se regăsesc 5 siteuri de social networking şi anume: MySpace.com, Orkut.com, Hi5.com, Facebook.com şi Friendster.com.

Ordinea se schimbă puţin dacă privim numărul de utilizatori al acestor servicii. MySpace.com deţine supremaţia cu 114 milioane de utilizatori, urmat de Facebook.com cu 52 milioane de utilizatori. Hi5.com are 28 milioane, Friendster.com - 25 milioane iar Orkut.com - 24 milioane de utilizatori.

Printre aceşti utilizatori se regăsesc şi români, însă pentru ei există un dezavantaj că siteurile nu asigură interfaţă în limba română ori nu are specific local. De aceea există în România câteva astfel de siteuri, dar încă departe de succesul dorit.

Socializare în România

Ahoy.ro este unul dintre ele. Are toate facilităţile pe care un astfel de site social trebuie să-l aibă, ba chiar are interfaţă multilingvă, aşa încât reţeaua prietenilor poate fi extinsă şi peste graniţele ţării.

Un lucru important este că accesul unui membru nou în sistem se face exclusiv pe bază de invitaţie. Acesta trebuie să fie invitat de un prieten care e deja membru sau poate cere o invitaţie de la moderator. În acest fel fiecare utilizator este prietenul cuiva, asigurându-se o legătură între toţi membri comunităţii.

Ahoy.ro este un serviciu social foarte uşor de folosit care permite crearea unui profil, încărcarea de fotografii în număr nelimitat şi gruparea lor în albume, crearea propriului blog, relaxarea cu ajutorul sutelor de jocuri disponibile, dar mai ales construirea propriei reţele de prieteni şi păstrarea legăturii cu aceştia.

No comments: