Friday, August 31, 2007

Kickstart, noul social networking de la Yahoo?

Există informaţii cum că Yahoo lucrează la un nou serviciu de tip social care leagă studenţii de angajatori.

Yahoo Kickstart oferă utilizatorilor profile care se axează pe CV-urile acestora. Corporaţiilor şi angajatorilor li se oferă apoi grupuri ţintă (un fel de cluburi) la care se pot înscrie studenţii. Chichiţa e că pentru a putea deveni membru în acel grup ai nevoie de o invitaţie de la un fost student care lucrează deja la acea companies.

Pentru utilizatorii care preferă ceva mai social, paginile universităţilor sunt deschise pentru toţi studenţii şi includ forumuri, evenimente etc.

Potrivit CNet, Yahoo Kickstart este deocamdată doar în fază de idee şi este posibil să prindă sau să nu prindă viaţă, fie în formă de sine stătătoare fie ca parte a deja existentului Yahoo 360.

Yahoo încearcă de ceva vreme să prindă trenul socializării dar cu puţin succes. Acesta a încercat fără succes achiziţionarea Facebook şi au existat chiar zvonuri despre preluarea Bebo în mai anul acesta.

Ultimele zvonuri vorbesc de un proiect numit Yahoo Mosh la care lucrează cei de la Yahoo, proiect care ascunde un produs de tip social networking.

No comments: